Logo de la Associació Catalana per a la Integració del Cec (abre en nueva página)

Secciones

Més de 300 catalans sol•liciten el pack de vot accessible per a persones cegues per a les eleccions del 9 de març

Agència Catalana de Notícies - 12/2/2008

Barcelona.- Un total de 336 catalans han demanat el pack de vot accessible per a persones cegues al Ministeri de l'Interior per poder votar de forma autònoma les pròximes eleccions del 9 de març. En el conjunt de l'estat espanyol, 1.623 persones han sol•licitat aquest nou instrument, que per primera vegada permetrà a les persones invidents votar de forma autònoma i secreta. Des del 15 de gener fins ahir, aquestes persones podien fer la petició per telèfon al Ministeri perquè el dia de les eleccions puguin recollir a la mesa electoral que els correspongui el pack amb totes les paperetes en Braille.

L'Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC), impulsors de la plataforma per al vot accessible, consideren que les xifres de sol•licitud demostren la necessitat d'implementar un sistema de vot secret per a les persones invidents, ja que garantirà el vot secret a més d'un miler de ciutadans.

A més, l'ACIC també valora molt positivament el nou ús que el sistema dóna al Braille, el sistema de lectura i escriptura per a persones cegues, de manera que s'implementa en qüestions de la vida quotidiana i possibilitat la seva expansió i coneixement.

Amb vista a les pròximes eleccions que se celebrin, l'ACIC considera que el nombre de sol•licituds encara creixerà més perquè les persones interessades hauran pogut comprovar la seva efectivitat i la informació arribarà a molts més ciutadans als que, potser aquesta vegada, no els ha arribat a temps.

Artículo original:
No hay original disponible

[Volver al listado de artículos]